Killie Annen

Dit is het verhaal van Killie Annen uit Darp (Drenthe).We hebben haar verhaal vertaald naar het Nederlands…..

KillieNoddy1

 

Hallo, ik ben Killie Annen, ben 29 jaar en de helft van een tweeling. Ik woon nog thuis bij mijn ouders Jan en Lies. Op dit moment heb ik drie Border Collies, een reu genaamd Noddy en twee teven genaamd Maeve en Zeta.

Mijn eerste ontmoeting met Border Collies was in augustus 1997 tijdens het NK schapendrijven op het Hijkerveld. Daar stond ik in de carrousel van de catering.

Later zijn we bevriend geraakt met Tjitse Terpstra en zijn we meer en meer naar wedstrijden gaan kijken.

In het voorjaar van 1999 kregen wij thuis onze eerste Border Collie. Hij kreeg de naam It’s the Big Saren. Zijn vader is Sil en de moeder is Megan en hij is gefokt door Tjitse Terpstra.

Mijn vader wilde eerst geen nieuwe hond, omdat bij ons thuis al een hond was. Echter toen we op verjaardagsvisite waren bij Tjitse, was hij verkocht. Tjitse had op dat moment een nestje liggen van 14 dagen oud. Na de eerste Border volgde al snel een tweede. We waren inmiddels verhuist naar Darp en vlak bij ons woont Jannie Klein Rooseboom. In december 1999 werd bij Jannie Noddy (vader Wisp, moeder Mist) geboren. Aangezien er in december veel kerstmuziek wordt gedraaid en een van mijn favoriete kerstnummers gespeeld wordt door de Band Slade was de naam Noddy vrij snel gekozen. De zanger van Slade heet namelijk ook zo.

KillieNoddyBrug

 

In 2000 ben ik begonnen met schapendrijven. Tonnie Borman heeft mij in het begin erg veel geholpen. Ik had totaal geen kaas gegeten van dit schapendrijven. It’s had dat duidelijk wel en volgde graag zijn eigen kop. Op zich geen probleem bij iemand met veel ervaring, maar ja…., ervaring had ik niet. Ook het meedoen aan wedstrijden leek mij wel wat en in Schoorl hebben It’s en ik onze eerste wedstrijd gelopen. Op zich ging dat erg goed, wel wat foutjes. We werden 11e in een vrij groot deelnemersveld.

It’s heb ik destijds verkocht omdat hij en ik niet echt bij elkaar pasten. Hij is naar Noord-Frankrijk gegaan waar hij alle dagen kan werken met schapen.

Met Noddy ben ik in Juni 2002 bij Dick van Dijk in Zwolle gekomen. Ik was in maart bij de wedstrijd gaan kijken in Zwolle en had gehoord dat Dick mensen in de gelegenheid stelde om te trainen. Een paar maanden later toch maar eens gebeld met Dick. Ja, de groep is al erg groot, maar kom maar eens een keer kijken. Zo gezegd, zo gedaan en zo ben ik in Zwolle beland. Een aantal mensen die daar trainden had ik al eens ontmoet op wedstrijden. Mijn ouders en ik werden dan ook vrij vlot binnen de groep opgenomen.

Noddy is geen natuurtalent, maar hij is wel goed te sturen. Hij is erg sterk in het korte werk en het scheiden van schapen vind hij een van de leukste spelletjes. Inmiddels had ik weer twee Border Collies. Maeve, geboren in maart 2002, (vader Sil, moeder Maiden) heb ik gekocht van Annelies van Nieukerken.

In de tussentijd heb ik nog een hond gehad. Zij heette Nell en haar heb ik in september 2002 meegenomen uit Wales. In Wales ben ik naar het WK schapendrijven geweest. Nell was een erg lieve hond en erg aan mij gehecht. Echter ze was geen allemansvriendje. Nell had helaas een erg zware vorm van HD en van haar heb ik helaas afscheid moeten nemen.

In mei 2004 kreeg Maeve 7 puppies uit de combinatie met Eryri Taff (Geert Reinders. Een hele belevenis zo’n nestje pups. Uit dit nest heb ik een pup aangehouden, Zeta. Zeta is al een keer bij de schapen geweest en ze had wel belangstelling. Verder is het afwachten hoe zij zich ontwikkeld.

KillieNoddy

 

Met Noddy heb ik al leuke resultaten behaald. Zo zijn we in onze tweede wedstrijd derde geworden en ook hebben we samen al eens een wedstrijd gewonnen. Met Maeve gaat het steeds beter bij de schapen. Zij heeft erg veel weg qua gedrag van It’s. Ze is erg beweeglijk en heeft enorm veel inzicht. Echter ze is vaak nog veel te gretig en houdt ook wel van schapenflossen (bijten).

Met mijn honden beleef ik veel plezier aan het schapendrijven bij de BCCZ en dat is toch het allerbelangrijkste.

Groeten en wie weet komen we elkaar wel tegen op wedstrijden.

Killie -puppies

Killie Annen