De boerderij

Dick vertelt over de boerderij

 

De Boerderij… vele jaren hebben heel veel handlers en hun honden dankbaar gebruik gemaakt van deze unieke locatie.

 

Door mijn aankoop en beheer van de boerderij in 1986 voor mijn toenmalige werkgever, de gemeente Zwolle, bleef ik in contact met de boer. Door een noodlottige omstandigheid verliet de boer het hoofdgebouw en kon hij de schuur zolang gebruiken tot er een bestemming voor was. Aangezien ik elders met mijn schapen niet meer terecht kon, ben ik op de boerderij beland. Daar had ik de ruimte en fokte toen met zwartbles, suffolk en Hampshire Down. Door in 1989 hulp te bieden bij het trainen van Border Collies, is de schapenfok naar de achtergrond gegaan en het trainen naar de voorgrond.

We hebben tot medio 2009 gebruik kunnen maken van deze unieke trainingslocatie, maar moeten nu helaas wijken voor natuur ontwikkeling. Dit slokt zowat alle velden op, zoals de foto’s laten zien.

 

We zouden er nog wel kunnen trainen maar dan moeten we wel van ong. 70 honden terug naar 15 en dan moet je heel veel handlers teleurstellen. En we kunnen er alleen nog maar hele kleine wedstrijdjes houden. Alles is nu weg bij de boerderij en we zijn helemaal gesetteld op de Hessenpoort, die meer ruimte bied en variatie m.b.t. wedstrijden en trainingen. De Boerderij was een begrip in de Bordercollie wereld en velen hebben er hun wedstrijdje gelopen of de beginselen van het schapendrijven aangeleerd op het voorweide. Het was een echt bordercollie bolwerk!!

 

Dick van Dijk.