Nieuwjaarstrial 06-01-2013

Nieuwjaarstrial  6 januari

 

Eigenlijk was het geen echte trial met winnaars, verliezers, puntentelling en bekers.

Wel  werd het een gezellige dag met hapjes, drankjes en twee verschillende parcoursen die iedereen naar eigen inzicht en idee kon lopen. Dick had een Hollands parcours neergezet waar op 12 uur gelopen kon worden, maar ook naast of achter de schapen. Scheidsrechter was een kookwekker, die na 10 minuten bepaalde dat je plaats moest maken voor de volgende handler.

wachtrij

Ondertussen werden er ook op een semi-Engels parcours schapen op verschillende manieren door de hindernissen geleid. Deelnemers zetten de schapen voor elkaar op voor de outrun, bleven bij de paal staan of begeleidden hun hond bij het drijven.

Vanaf de kant werden de verrichtingen bekeken en konden we zien dat de nieuwe lichting al duidelijk vorderingen heeft gemaakt. Voor de beginnende handlers onder ons was het een eerste ontspannen kennismaking met het lopen van een parcours (met publiek).

Na de koffie werd de glühwein warm gemaakt en de koeken vervangen door broodjes, slaatjes en hartige hapjes.

Natuurlijk was dit ook hét moment om Michelle Broekhuizen in het zonnetje te zetten. Zij heeft haar taak als webmaster en coördinator van wedstrijden en alle andere regeldingen overgedragen aan Anja Bruggeman en Ria Klaster. Voor deze duizendpoot heb je wel twee vervangers nodig! Gelukkig  blijft zij op de achtergrond actief en zal voor Dick en het nieuwe team een klankbord blijven. Tijdens een korte toespraak werd Michelle een toepasselijk cadeau aangeboden.

De grote opkomst en de gemoedelijke sfeer tonen vertrouwen in onze club en enthousiast beginnen we dan ook aan de voorbereidingen van verschillende trials. Ook is onze denktank (lees: Dick) al weer bezig met het verzinnen van alternatieve wedstrijden en denken we heel voorzichtig na over een herhaling van de Terschellingtrials. We houden jullie op de hoogte.

Een prima start van 2013!

 

Ria, Dick,Michelle, Anja
Michelle